Δημοσιεύθηκε την

Φωτισμός Καθιστικού: Ο σωστός φωτισμός παίρνει χρόνο

Φωτισμός Καθιστικού: Ο σωστός φωτισμός παίρνει χρόνο
Φωτισμός Καθιστικού: Ο σωστός φωτισμός παίρνει χρόνο

Παίρνετε ένα βιβλίο, κάθεστε στον καναπέ σας και αρχίζετε να διαβάζετε. Το παρατηρείτε αμέσως: κάτι είναι λάθος. Δυσανασχετείτε – το φως δεν είναι αρκετό. Ο κακός φωτισμός δεν είναι μόνο άβολος, αλλά και επιβλαβής για την υγεία σας. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε σωστά.

Ξοδεύουμε κατά μέσο όρο το 90% των ημερών μας σε κλειστά δωμάτια. Ο φωτισμός των καθιστικών και των χώρων εργασίας μας, είναι συχνά ανεπαρκής. Αναγνωρίστε τις δυνατότητες των δωματίων σας, βρείτε κατάλληλες λύσεις φωτισμού, κάντε τα δωμάτιά σας φωτεινά. Αν νομίζετε ότι ο σωστός φωτισμός χρειάζεται ένα σχεδιασμό, έχετε απόλυτο δίκιο. Αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, κάνετε λάθος. Θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε αυτό το θέμα. Λάβετε μέτρα κατά των πονοκεφάλων και των ερεθισμένων ματιών. Ανακαλύψτε πόσο απλό μπορεί να είναι το να φωτίσεις σωστά ένα δωμάτιο.

Βασικός φωτισμός: Το καλό έρχεται από τα βασικά
Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα σταθερό βασικό φωτισμό. Φωτίζει και είναι το θεμέλιο στο σχεδιασμό του φωτισμού σας. Ο βασικός φωτισμός ενός δωματίου, προέρχεται συνήθως από ένα φωτιστικό οροφής. Τα φωτιστικά τοίχου μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν και για βασικό φωτισμό. Δώστε προσοχή στο μέγεθος του δωματίου: Οι αίθουσες συσκέψεων μπορεί να χρειαστούν αρκετά φωτιστικά οροφής, ενώ τα παιδικά υπνοδωμάτια όχι. Συνιστούμε ένα βασικό φωτισμό έντασης 100 lm / m² για τον χώρο.

Θα θέλατε ένα παράδειγμα; Το καθιστικό σας έχει επιφάνεια 20μ² – επομένως, χρειάζεστε φωτισμό έντασης 2000lm. Κατά την επιλογή λοιπών των φωτιστικών σας, βεβαιωθείτε ότι θα ακτινοβοληθούν τουλάχιστον 2000 lm.

Συνιστώμενη ένταση φωτινότητας ανά τετραγωνικό μέτρο:

Καθιστικό, υπνοδωμάτιο: 100 lm / m²
Μπάνιο, κουζίνα και δωμάτιο εργασίας: 300 lm / m²

Φωτισμός εργασίας: Εργαστείτε σκληρά – διαβάστε έξυπνα
Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος – αυτό είναι το σύνθημά μας, όσον αφορά τον εργασιακό φωτισμό. Σκέφτεστε τα ενοχλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα τηλέφωνα και το αγαπημένο σας γραφείο ανοιχτού σχεδίου; Σωστά, αλλά με φωτισμό εργασίας, εννοούμε και πράγματα όπως η ανάγνωση, το πλέξιμο ή το βάψιμο των νυχιών σας. Άνετα, στον καναπέ σας. Εμπλουτίστε τον αγαπημένο σας χώρο, με ένα φωτιστικό δαπέδου. Η ευελιξία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε: Δεν χρειάζεται πλέον να περάσετε ώρες παγωμένες στην ίδια θέση πια. Μη φοβάστε πως θα χάσετε την τέλεια θέση ανάγνωσης, μόνο και μόνο επειδή γυρίζετε πλευρό. Ένας εύκαμπτος βραχίονας λαμπτήρων ανάγνωσης, σίγουρα θα σας επιτρέψει να βρείτε τη σωστή ρύθμιση.

Φωτισμός Καθιστικού: Ο σωστός φωτισμός παίρνει χρόνο
Φωτισμός Καθιστικού: Ο σωστός φωτισμός παίρνει χρόνο

Φωτισμός συγκεκριμένων σημείων: Φτάστε το στο έπακρο
Η πλήξη είναι πια παρελθόν! Αναδείξτε επιδέξια τον αγαπημένο σας πίνακα, το ράφι βιβλίου ή μια σκοτεινή γωνία. Η χρήση του άμεσου και έμμεσου φωτός προσφέρει πολλές επιλογές: Έχετε χαμηλοτάβανα δωμάτια; Δεν είναι πρόβλημα: Φωτίστε την οροφή σας έμμεσα για να αναδείξετε το περίγραμμα και το ύψος στο δωμάτιό σας. Καλύψτε σημεία που δεν σας αρέσουν αναδεικνύοντας τα ωραιότερα σημεία του χώρου. Οι ταινίες LED, οι οποίες εφαρμόζονται εύκολα, είναι το κατάλληλο προϊόν. Το πόσο εύκολος θα γίνει ο έλεγχος του φωτισμού του χώρου σας, απλά θα σας ενθουσιάσει.

Εφαρμογή: Ας πάμε σε αυτό!
Τώρα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να υλοποιήσετε το όνειρό σας για φωτισμό. Τα πάντα? Σχεδόν – χρειάζεστε μια λίστα ελέγχου για τα επόμενα σχέδια φωτισμού. Μπορείτε να το βρείτε εδώ:

Ορίστε τον τύπο δωματίου (σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, …)
Μετρήστε το μέγεθος του δωματίου και υπολογίστε το σύνολό από τα LUMEN (φωτεινότητα):
Τετραγωνικά μέτρα του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας x 100 = Tα συνολικά lumen
Τετραγωνικά μέτρα του μπάνιου, της κουζίνας ή της αίθουσας εργασίας x 300 = Tα συνολικά lumen
Προσδιορίστε τις επιλογές τοποθέτησης (γυψοσανίδες, σκυρόδεμα, τούβλο)
Επιλέξτε βασικό φωτισμό (φωτιστικό οροφής, φωτιστικό τοίχου) με τη σωστή τιμή φωτισμού, ανάλογα με την επιλογή τοποθέτησης
Χρησιμοποιήστε φωτιστικά εργασίας όπου χρειάζεται: Χρησιμοποιήστε φωτιστικά δαπέδου με εύκαμπτο βραχίονα
Ορίστε τόνους με φωτισμό περιβάλλοντος: Εγκαταστήστε ταινίες LED
Τα πιο απλά κόλπα θα σας επιτρέψουν να βελτιστοποιήσετε τον φωτισμό σας. Απολαύστε τις ώρες σας στον καναπέ σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Δεν έχει σημασία αν διαβάζετε, βλέπετε τηλεόραση ή αγκαλιάζεστε – οι συμβουλές μας για το φωτισμό θα διασφαλίσουν ότι είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση. Τι περιμένεις?